fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełki soi po chińsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0718e33b-24d0-4b96-b60a-23b33f0e02c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kiełki soi po chińsku

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa dokładnie oczyszczamy i myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Grzyby kroimy w słupki
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki (szczypiorek odkładamy)
  • Brokuły rozdzielamy na różyczki
  • Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej z makadamia)
  • Wrzucamy paprykę z cebulą, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy grzyby z brokułami i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy kiełki i sosy, mieszamy i smażymy na dużym ogniu przez ok. 1-2 minuty, potrząsając patelnią
  • Zawartość patelni przenosimy do miski, skrapiamy tłuszczem (olejem sezamowym) i dekorujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kiełkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kiełki soi (350 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Papryka czerwona (40 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Olej z makadamia ekologiczny (10 ml)
  • Sos ostrygowy (10 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia - głęboka, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Naleśniki z kiełkami soi

Farsz Kiełki dokładnie płuczemy i odsączamy na ręczniku papierowym Marchewkę i imbir obieramy, myjemy i ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kiełkami soi i krewetkami

Sałatka Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut Następnie grzyby odsączamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, krewetkami i kiełkami

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami (…)

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod (…)

WIĘCEJ >