fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klopsy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5dd3ce72-4759-46b5-ab8f-c498af36c573
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Klopsy z warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy małe pulpety
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki i gotujemy przez ok. 10-12 minut
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w paski
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w krążki
  • Wszystkie warzywa układamy na talerzach i polewamy tłuszczem, a na wierzch kładziemy pulpety

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (500 g)
  • Pomidor koktajlowy (240 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Sałata karbowana (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cebula (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Tofu kroimy w kostkę Kapustę drobno siekamy Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Jarzynówka (zupa)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu) Marchewki obieramy, kroimy w pół plastry i przenosimy do garnka Ziemniaki obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >

Gotowany kurczak z imbirem

Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Kurczak w karmelowej polewie

Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20 minut (do momentu, aż stanie się białe) Patelnię stawiamy na duży ogień Wlewamy sos ostrygowy, sos sojowy i wodę, dodajemy czosnek, cukier…

WIĘCEJ >