fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa bita śmietana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4ec965b-ca61-4050-b0af-af56478476de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa bita śmietana

Przygotowanie

  • Za pomocą łyżki wyciągamy z puszki warstwę śmietanki, ponieważ może się tam znajdować woda kokosowa, a śmietankę przelewamy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość ubijamy mikserem przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż powstaną miękkie fale)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Śmietanka kokosowa (400 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Gniecione ziemniaki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli) Ziemniaki obieramy Do wrzącej wody wrzucamy ziemniaki i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości)…

WIĘCEJ >

Orzechy laskowe

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >