fbpx
Szukaj
open close

Kokosowa smażona ryba

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c416b994b-3d8e-488f-a532-8d10483ab1c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa smażona ryba

Przygotowanie

  • Rybę kroimy na kawałki
  • Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz (aby wlana na niego kropla wody zaczęła skwierczeć)
  • Do plastikowej torby wsypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i mieszamy
  • Następnie do torby wrzucamy po 2-3 kawałki ryby i potrząsamy, aby się dokładnie pokryły mieszanką
  • Na rozgrzany tłuszcz kładziemy rybę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, po czym obracamy na drugą stronę (lub smażymy do momentu, aż nie będzie surowa i będzie miała złocisty kolor)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryb.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (1500 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kokosowa (45 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Halibut z patelni w sosie maślano-cytrusowym

(Każdy filet z halibuta powinien ważyć ok. 140 g i być o grubości ok. 2,5 cm) Rybę dokładnie myjemy, osuszamy (…)

WIĘCEJ >

Łosoś serowo-czosnkowy

Tłuszcz (masło) powinien mieć temp. pokojową Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ser ścieramy (…)

WIĘCEJ >

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym (…)

WIĘCEJ >

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a (…)

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w (…)

WIĘCEJ >