fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50293f8f-9d4a-4524-91e0-123ed601fed8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (smażymy do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka), po czym ściągamy patelnię z kuchenki
  • Tłuszcz (olej) wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) i wszystkie przyprawy, po czym całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Do masy dodajemy wołowinę z cebulą i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski
  • Do foremek przelewamy masę, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (225 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Cebula (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Ser żółty (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >

Pomidory w ziołowej panierce

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >