Kokosowe muffinki z wołowiną
Kokosowe muffinki z wołowiną
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (smażymy do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka), po czym ściągamy patelnię z kuchenki
- Tłuszcz (olej) wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) i wszystkie przyprawy, po czym całość dokładnie miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Do masy dodajemy wołowinę z cebulą i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski
- Do foremek przelewamy masę, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (225 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Mąka kokosowa (36 g)
- Ser żółty (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Majeranek suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami
Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…
WIĘCEJ >Koktajl mango
Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego
WIĘCEJ >Pomidory w ziołowej panierce
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno…
WIĘCEJ >Wiosenna zupa z pokrzywy
Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…
WIĘCEJ >