fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy dorsz po tajsku z curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d81244c-9784-40bf-8a8c-663d31268ffa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy dorsz po tajsku z curry

Przygotowanie

  • Rybę oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy przyprawy (curry i kurkumę) i mieszamy
  • Następnie mleko z przyprawami wlewamy na patelnię z rybą, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie przewracamy rybę na drugą stronę i dodajemy na patelnię szpinak, ponownie przykrywamy i dusimy jeszcze przez ok. 4 minuty
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy sok z limonki i mieszamy
  • Opcjonalnie możesz dodać czerwoną paprykę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dorszem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Mleko kokosowe (80 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Pokrywka do patelni, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą

Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >