fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c736-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

Przygotowanie

  • Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą.
  • Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
  • Gotować 10-15 minut.
  • Odcedzić na sitku.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Komosa ryżowa biała (30 g)
  • Komosa ryżowa czerwona (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Wszystkie warzywa (poza ogórkami) dokładnie myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Ogórki kroimy w kostkę, a…

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >