fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c736-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

Przygotowanie

  • Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą.
  • Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
  • Gotować 10-15 minut.
  • Odcedzić na sitku.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 30 g komosy ryżowej białej
  • 30 g komosy ryżowej czerwonej

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż brązowy

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 30-35 minut do momentu aż wchłonie wodę. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa biała

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >

Sos pieczarkowy

Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.

WIĘCEJ >