fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c736-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona

Przygotowanie

  • Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą.
  • Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
  • Gotować 10-15 minut.
  • Odcedzić na sitku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Komosa ryżowa biała (30 g)
  • Komosa ryżowa czerwona (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Co wpływa na poziom kortyzolu?

Sprawdź, jakie czynniki mają wpływ na poziom kortyzolu i jakie to ma znaczenie dla twojego zdrowia. Kortyzol, znany także jako (…)

WIĘCEJ >

MMC, czyli dlaczego lepiej nie podjadać

Zachowanie odpowiednich odstępów pomiędzy posiłkami to podstawa, by kompleks MMC mógł działać sprawnie. Dowiedz się, dlaczego jest to ważne. Wędrujący (…)

WIĘCEJ >

Dlaczego warto ograniczyć węglowodany?

Jesz węglowodany niemal w każdym posiłku? Tak robi wielu z nas. Sprawdź, dlaczego warto ograniczyć węglowodany w diecie. Węglowodany są (…)

WIĘCEJ >

Bataty – alternatywa dla ziemniaków

Bataty są nie tylko smaczne, lecz także odżywcze i wszechstronne w kuchni. To świetna alternatywa dla ziemniaków – porównaniu do (…)

WIĘCEJ >

Jak schudnąć bez diety? Wypróbuj te 3 proste sposoby

Temat odchudzania spędza ci sen z powiek? Głowisz się nad tym, jak schudnąć, stosujesz różne diety i robisz wszystko, co (…)

WIĘCEJ >

Gojnik – co to jest i na co pomaga?

Gojnik (łac. sideritis) to rodzaj roślin z rodziny jasnotowatych. Jest znany z różnych gatunków występujących w basenie Morza Śródziemnego oraz (…)

WIĘCEJ >

Cynk w diecie – dlaczego jest ważny?

Cynk to pierwiastek śladowy, który może wydawać się niewielkim graczem w kontekście diety, ale jego rola w zdrowiu jest nieoceniona. (…)

WIĘCEJ >

Jarmuż – 10 powodów, dlaczego warto go jeść

Jarmuż (Brassica oleracea var. acephala) to warzywo liściaste, odmiana botaniczna kapusty warzywnej. Ze względu na swoje liczne właściwości zdrowotne i (…)

WIĘCEJ >

Witaminy z grupy B – co warto wiedzieć?

Kwas foliowy, biotyna, niacyna – to tylko wybrane witaminy z grupy B. Jakie jeszcze zaliczają się do tego grona? Sprawdź, (…)

WIĘCEJ >

13 prostych sposobów na wzmocnienie odporności

Wszystko, co ma wpływ na odporność organizmu, jest za darmo i powinno być praktykowane codziennie. Często szukamy cudownej pigułki, która (…)

WIĘCEJ >