fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c2f85aa-6d35-459f-97f4-f571e46b5523
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
  • Następnie dolewamy mleko i mieszamy
  • Jabłko ścieramy na grubych oczkach
  • Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Woda (150 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Rodzynki (10 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >

Kokosowe babeczki z musem bananowym i owocami

Najpierw masa bananowa: Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, czyli jakieś 2-3 minuty Do szklanki z gorącą wodą wsypujemy żelatynę, mieszamy i zostawiamy na chwilę Obieramy…

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >