fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c2f85aa-6d35-459f-97f4-f571e46b5523
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i rodzynkami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
  • Następnie dolewamy mleko i mieszamy
  • Jabłko ścieramy na grubych oczkach
  • Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Woda (150 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Rodzynki (10 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >