fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ddcbb02-2280-426b-8c5e-cff1eb22bed0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

Przygotowanie

Kotlety mielone

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm
  • Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 1 godz.

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w krótkie paski
  • Marchew obieramy i kroimy w pół plastry
  • Z sera wycinamy małe kółka
  • Na talerze nakładamy sałatę, na wierzch kładziemy kotlety, które dookoła owijamy makaronem i dekorujemy pozostałymi składnikami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Kotlety mielone

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Wołowina mięso mielone (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

  • Makaron Tagliatelle (300 g)
  • Sałata karbowana (120 g)
  • Cebula czerwona (34 g)
  • Marchew (18 g)
  • Ser Mozzarella (18 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Dziecięca kanapka z serem, czekoladą i owocami

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu Dodajemy czekoladę, mieszamy i podgrzewamy do momentu (…)

WIĘCEJ >

Angry Birds – ziemniaki z pulpecikiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Bułka dziecięca – myszka

Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem W górnej połówce robimy dwie małe dziurki, tak aby wsadzić w (…)

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – Angry Birds

Pieczywo kroimy na pół i z jednej połówki wycinamy trójkąt, tak aby powstał pyszczek ptaszka Z szynki wycinamy ogonek ptaszka, (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na (…)

WIĘCEJ >