fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ddcbb02-2280-426b-8c5e-cff1eb22bed0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

Przygotowanie

Kotlety mielone

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm
  • Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 1 godz.

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w krótkie paski
  • Marchew obieramy i kroimy w pół plastry
  • Z sera wycinamy małe kółka
  • Na talerze nakładamy sałatę, na wierzch kładziemy kotlety, które dookoła owijamy makaronem i dekorujemy pozostałymi składnikami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Kotlety mielone

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Wołowina mięso mielone (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

  • Makaron ryżowy (300 g)
  • Sałata karbowana (120 g)
  • Cebula czerwona (34 g)
  • Marchew (18 g)
  • Ser Mozzarella (18 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki drobiowe z salsą z awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz, paprykę i tymianek), sok z cytryny oraz połowę tłuszczu i dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią (lub talerzem) i wkładamy do lodówki na ok. 3…

WIĘCEJ >

Wieprzowina w sosie śliwkowym

Mięso owijamy folią i wkładamy na ok. 30 minut do zamrażarki Następnie wyciągamy mięso z zamrażarki, ściągamy folię i kroimy w poprzek włókien w cienkie plastry Mięso wkładamy do miski, dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >