Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Przygotowanie
- Szparagi obrać
- Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
- Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
- Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
- Wrzucić pokrojone szparagi
- Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
- Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
- Dodajemy posiekaną kolendrę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy 15 min
- Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
- Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Omlet z kiełkami
Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).
WIĘCEJ >Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym
Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu) Następnie…
WIĘCEJ >Paszteciki z wieprzowiną
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu wyparowania wody) Następnie smażymy cebulę jeszcze przez ok. 2-3 minuty…
WIĘCEJ >Soczysty stek z pieprzem
Do miski wlewamy sok z cytryny i limonki, dodajemy skórki i dokładnie mieszamy Do powstałej marynaty wkładamy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki…
WIĘCEJ >