Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Przygotowanie
- Szparagi obrać
- Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
- Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
- Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
- Wrzucić pokrojone szparagi
- Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
- Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
- Dodajemy posiekaną kolendrę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy 15 min
- Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
- Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa z soczewicy i szpinaku z cytryną
Por kroimy w półksiężyce Czosnek obieramy i drobno siekamy Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Szpinak drobniej kroimy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut…
WIĘCEJ >Zupa krem z kalarepy
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…
WIĘCEJ >Sałatka ziemniaczana z jajkiem
Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Seler i papryki kroimy w kostkę Cebulę…
WIĘCEJ >Gulasz wołowy z soczewicą
Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Chili kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki W rondlu rozgrzewamy 1/3 ilości…
WIĘCEJ >