fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Szparagi obrać
  • Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
  • Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
  • Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
  • Wrzucić pokrojone szparagi
  • Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
  • Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
  • Dodajemy posiekaną kolendrę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 15 min
  • Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas:
Składniki: 0
Porcje:
Trudność:

Lista składników

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa z soczewicy i szpinaku z cytryną

Por kroimy w półksiężyce Czosnek obieramy i drobno siekamy Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Szpinak drobniej kroimy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Seler i papryki kroimy w kostkę Cebulę…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z soczewicą

Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Chili kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki W rondlu rozgrzewamy 1/3 ilości…

WIĘCEJ >