fbpx
logo
Szukaj
open close

Kremowy majonez

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c78b7dd09-d393-4538-a4ac-4b3195c8203c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kremowy majonez

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy musztardę i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
  • Cały czas miksując powoli dolewamy tłuszcz cienkim strumieniem, aż majonez stanie się gęsty
  • Dodajemy sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia majonezów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (325 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Sok z cytryny (bio) (60 ml)
  • Musztarda (40 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >

Przegrzebki w maśle z ziołami

Przegrzebki dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie przegrzebki posypujemy przyprawami (pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości) Następnie na patelnię układamy przegrzebki (w równym odległościach, niezbyt blisko siebie) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Bulion wołowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Kości kładziemy na blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut Czosnek obieramy i zmiażdżamy Marchew obieramy i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2-3…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dolewamy mleko…

WIĘCEJ >