fbpx
logo
Szukaj
open close

Królik w estragonie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf186807f-23d9-41f8-bcff-93f343343d48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Królik w estragonie

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni (nie powinno zbrązowieć)
  • Dolewamy wino, dodajemy przecier i przyprawy (cebulę, czosnek i połowę estragonu), mieszamy, dodajemy przyprawy (pieprz), przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Przed podaniem wyłączamy kuchenkę, dodajemy pozostałe przyprawy (estragon), mieszamy i podajemy
  • Królika możemy podawać np. z ziemniakami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z królikiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Królik udziec (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (250 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Estragon suszony (6 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tofu Stir Fry z ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Tofu kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Imbir oraz czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy…

WIĘCEJ >

Ryż z krewetkami i szparagami

Krewetki oczyszczamy ze skorupy i pręgi grzbietowej (ogony zostawiamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę kroimy w cienkie plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Zieleninę grubo…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z papryką

Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plasterki Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty mąką W…

WIĘCEJ >