fbpx
logo
Szukaj
open close

Królik w estragonie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf186807f-23d9-41f8-bcff-93f343343d48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Królik w estragonie

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni (nie powinno zbrązowieć)
  • Dolewamy wino, dodajemy przecier i przyprawy (cebulę, czosnek i połowę estragonu), mieszamy, dodajemy przyprawy (pieprz), przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Przed podaniem wyłączamy kuchenkę, dodajemy pozostałe przyprawy (estragon), mieszamy i podajemy
  • Królika możemy podawać np. z ziemniakami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z królikiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Królik udziec (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (250 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Estragon suszony (6 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Steki z papryką chili i kuskusem

Czosnek obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso wkładamy do miski, dodajemy czosnek, chili, tłuszcz (oliwę) oraz ocet i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz….

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka z warzywami w sosie sojowym

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Do miski wlewamy sok z cytryny oraz połowę sosu sojowy, dodajemy przyprawy i mieszamy Do miski z sosem przenosimy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 20-30 minut…

WIĘCEJ >

Kurczak w czerwonym winie z winogronami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (2/3 ilości) Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę Następnie wyciągamy mięso z patelni łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >