fbpx
Szukaj
open close

Królik w estragonie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf186807f-23d9-41f8-bcff-93f343343d48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Królik w estragonie

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni (nie powinno zbrązowieć)
  • Dolewamy wino, dodajemy przecier i przyprawy (cebulę, czosnek i połowę estragonu), mieszamy, dodajemy przyprawy (pieprz), przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Przed podaniem wyłączamy kuchenkę, dodajemy pozostałe przyprawy (estragon), mieszamy i podajemy
  • Królika możemy podawać np. z ziemniakami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z królikiem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Królik udziec (700 g)
  • Wino czerwone wytrawne (250 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Estragon suszony (6 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)
  • Cebula granulowana (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Królik duszony z warzywami

Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do naczynia i zalewamy maślanką Następnie wkładamy naczynie do lodówki na ok. 2-3 godz. Po tym (…)

WIĘCEJ >

Duszone udka królika z buraczkami

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami (solą i pieprzem) oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wkładamy na ok. 1 godz. (…)

WIĘCEJ >

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną (…)

WIĘCEJ >

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy (…)

WIĘCEJ >