Krówki z masłem migdałowym
Krówki z masłem migdałowym
Przygotowanie
- Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
- Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
- Mieszankę przelewamy do naczynia i wygładzamy szpatułką
- Naczynie wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
- Masę kroimy na kawałki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia słodkich deserów.
Autor
Lista składników
- Olej kokosowy nierafinowany (220 g)
- Masło migdałowe (200 g)
- Śmietanka kremówka 30% (60 ml)
- Syrop klonowy (5 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Lukrowane babeczki czekoladowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremkę na babeczki wykładamy papierowymi foremkami Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia 4/5 ilości kakao oraz cukier i całość dokładnie mieszamy, a następnie robimy pośrodku wgłębienie Jaja…
WIĘCEJ >Ciasteczka owsiane z czekoladą
Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dosypujemy cukier i ucieramy do momentu, aż…
WIĘCEJ >Ciastka czekoladowo-serowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy 1/6 ilości jaj, dodajemy ser, ekstrakt z wanilii oraz odrobinę cukru i całość dokładnie mieszamy, tak…
WIĘCEJ >Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru
Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…
WIĘCEJ >