fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak z pastą curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7fa4c7cf-ccbc-4f24-b3d4-b3174f56cbce
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak z pastą curry

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Dodajemy połowę jogurtu i dokładnie mieszamy
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy pastę, mieszamy i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy wodę, dodajemy przecier i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieję
  • Stopniowo, cały czas mieszając dodajemy pozostały jogurt
  • Dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Zieleninę i orzechy grubo siekamy
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną oraz orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Kurczaka możesz podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Pasta curry czerwona (42 g)
  • Orzech nerkowca (35 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiący kurczak z szałwią

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak z komosą

Zieleninę (natkę) drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z zieleniną Do miski (…)

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak z parmezanem

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni (…)

WIĘCEJ >