fbpx
logo
Szukaj
open close

Kwiatki z jaj sadzonych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c9b7cfb-13ae-4d97-a20d-df70fec2620f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kwiatki z jaj sadzonych

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja, posypujemy przyprawami i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Oliwki i parówkę kroimy w plastry
  • Jaja przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Parówka drobiowa (25 g)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Szczypior (10 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ziemniaczana pszczoła z pulpecikiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Do miski przenosimy mięso, dodajemy cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy, wybijamy jajo i…

WIĘCEJ >

Dziecięca kanapka z serem, czekoladą i owocami

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu Dodajemy czekoladę, mieszamy i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Z pomarańczy wykrawamy trójkąciki Kiwi obieramy i wykrawamy kawałki na kształt rączek…

WIĘCEJ >

Owocowa owieczka

Banana kroimy w plastry (razem ze skórką) Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry Jabłko kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak…

WIĘCEJ >

Ryżowy piesek

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszek i kokardy Sałatę rwiemy na małe kawałki Ogórka kroimy w plastry Oliwki kroimy w paski Z papryki żółtej wycinamy małe kółko Z…

WIĘCEJ >