fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżowy piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133589e0-6db3-496d-9eac-786036469e55
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżowy piesek

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszek i kokardy
  • Sałatę rwiemy na małe kawałki
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Oliwki kroimy w paski
  • Z papryki żółtej wycinamy małe kółko
  • Z papryki czerwonej wycinamy kawałki na kształt języka i kokardki
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy na kształt głowy pieska
  • Następnie dekorujemy ryż pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (7 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Sałata karbowana (1 g)
  • Ogórek kiszony (1 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Papryka żółta (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka – kotek z owocami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Kroimy ser lub kruszymy…

WIĘCEJ >