fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżowy piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133589e0-6db3-496d-9eac-786036469e55
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżowy piesek

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszek i kokardy
  • Sałatę rwiemy na małe kawałki
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Oliwki kroimy w paski
  • Z papryki żółtej wycinamy małe kółko
  • Z papryki czerwonej wycinamy kawałki na kształt języka i kokardki
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy na kształt głowy pieska
  • Następnie dekorujemy ryż pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (7 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Sałata karbowana (1 g)
  • Ogórek kiszony (1 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Papryka żółta (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony batat z pastą z awokado i rukolą

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę) Pieczony batat z…

WIĘCEJ >

Smażony łosoś

Rybę dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >

Makaron ze szparagami i pomidorkami w cytrynowo-musztardowym sosie

Makaron gotujemy krócej o 2-3 minuty niż wg instrukcji na opakowaniu (ponieważ makaron dojdzie w sosie) Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) i dorzucamy do makaronu ok. 3-4 minuty przez końcem gotowania Do miski…

WIĘCEJ >