fbpx
logo
Szukaj
open close

Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6e3aaba-37d8-48f1-9c4b-4efd1b7487d2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe

Przygotowanie

  • Banany obieramy i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (aby się zamroziły)
  • Następnie zamrożone banany kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm
  • Śliwki kroimy w ćwiartki
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładkie lody
  • W razie gdyby blender nie radził sobie z mrożonymi owocami – możemy dolać trochę wody lub mleka roślinnego

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (360 g)
  • Śliwka mrożona (215 g)
  • Kakao w proszku (40 g)
  • Masło migdałowe (20 g)
  • Syrop klonowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kisiel jabłkowy

Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla dolewamy wodę (2/3 ilości) i zaczynamy gotować Do gotujących się…

WIĘCEJ >

Pudding ryżowy z czekoladą

Ryż wysypujemy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Następnie ryż odsączamy i odkładamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy ekstrakt wanilii, cukier oraz kakao i całość dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Tort bezowo-truskawkowy

Tort bezowo-truskawkowy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C W młynku do kawy mielimy cukier Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy go tłuszczem Na papierze rysujemy okrąg o średnicy 20 cm Białka ubijamy…

WIĘCEJ >

Pudding pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna…

WIĘCEJ >