Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe
Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe
Przygotowanie
- Banany obieramy i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (aby się zamroziły)
- Następnie zamrożone banany kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm
- Śliwki kroimy w ćwiartki
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładkie lody
- W razie gdyby blender nie radził sobie z mrożonymi owocami – możemy dolać trochę wody lub mleka roślinnego
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.
Autor
Lista składników
- Banan (360 g)
- Śliwka mrożona (215 g)
- Kakao w proszku (40 g)
- Masło migdałowe (20 g)
- Syrop klonowy (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kisiel jabłkowy
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla dolewamy wodę (2/3 ilości) i zaczynamy gotować Do gotujących się…
WIĘCEJ >Pudding ryżowy z czekoladą
Ryż wysypujemy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Następnie ryż odsączamy i odkładamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy ekstrakt wanilii, cukier oraz kakao i całość dokładnie mieszamy,…
WIĘCEJ >Tort bezowo-truskawkowy
Tort bezowo-truskawkowy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C W młynku do kawy mielimy cukier Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy go tłuszczem Na papierze rysujemy okrąg o średnicy 20 cm Białka ubijamy…
WIĘCEJ >Pudding pomarańczowy
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Z pomarańczy ścieramy skórkę, po czym rozkrajamy owoc na pół i z jednej połówki wyciskamy łyżkę soku, z drugiej połówki usuwamy skórkę oraz włókna…
WIĘCEJ >