fbpx
logo
Szukaj
open close

Tropikalne lody na patyku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce1025ad3-821e-4d11-a176-e93a67c19051
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tropikalne lody na patyku

Przygotowanie

  • Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera
  • Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
  • Do blendera dolewamy sok i całość dokładnie blednujemy
  • Mieszankę wlewamy do foremek na lody i przykrywamy pokrywkami z patyczkami
  • Foremkę wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
  • Aby usunąć lody, musimy zanurzyć foremkę w gorącej wodzie, chwycić za patyk i delikatnie wysunąć z foremki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Ananas (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (80 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Obie części formujemy w kulkę Oba ciasta…

WIĘCEJ >

Placki kukurydziane

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

WIĘCEJ >

Portobello z jajem sadzonym

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki Następnie układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym Jaja wybijamy po kolei do miski i delikatnie przelewamy do pieczarek, tak…

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >