fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tropikalne lody na patyku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce1025ad3-821e-4d11-a176-e93a67c19051
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tropikalne lody na patyku

Przygotowanie

  • Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera
  • Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
  • Do blendera dolewamy sok i całość dokładnie blednujemy
  • Mieszankę wlewamy do foremek na lody i przykrywamy pokrywkami z patyczkami
  • Foremkę wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
  • Aby usunąć lody, musimy zanurzyć foremkę w gorącej wodzie, chwycić za patyk i delikatnie wysunąć z foremki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Ananas (120 g)
  • Banan (120 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (80 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Makowiec kokosowy

Dzień wcześniej, najlepiej wieczorem zalewamy mak dwoma litrami wrzątku i zostawiamy na 8-9 godzin Orzechy włoskie i laskowe wsypujemy do miski i zalewamy wodą Na drugi dzień rano wyjmujemy masło z lodówki, żeby odtajało Bierzemy…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >