fbpx
logo
Szukaj
open close

Lody waniliowo-migdałowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca006d46c-05f5-4e48-8cdd-7ee9a6fe7275
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lody waniliowo-migdałowe

Przygotowanie

  • Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół
  • Do rondla wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy laskę wanilii i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Rondel ściągamy z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Z płynu wyciągamy laskę wanilii i nożem zeskrobujemy nasiona wanilii i dodajemy je do mleka
  • Następnie dodajemy wiórki kokosowe i wlewamy płyn do foremek do lodu
  • Foremki wkładamy do zamrażarki na ok. 4 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (250 ml)
  • Śmietanka kremówka 30% (240 ml)
  • Wiórki kokosowe (90 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowe lody waniliowe

Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół, wyskrobujemy z niego nasiona i razem ze strąkiem przenosimy je do rondla Dolewamy mleko, (…)

WIĘCEJ >

Lody owocowe

Brzoskwinię obieramy, kroimy w kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski Śmietankę ubijamy i dodajemy do brzoskwiń Dodajemy karob oraz (…)

WIĘCEJ >

Lody karmelowo-kokosowe

Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier, miód, sól oraz wybijamy jajo, całość dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny (…)

WIĘCEJ >

Lody czekoladowe

Żółtka ubijamy z ertrolem, następnie (wciąż miksując) powoli dodajemy pozostale składniki. Z zamrażarki wyjmujemy pojemniki maszynki (jak w instrukcji danego sprzętu). Włączamy (…)

WIĘCEJ >