fbpx
logo
Szukaj
open close

Łosoś na szparagach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc977fe0c-456f-4d4f-bf73-9eb45617949a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś na szparagach

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy szparagi oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Na talerz wykładamy upieczone szparagi oraz pomidorki, na wierzch kładziemy łososia, a obok plastry cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś wędzony (250 g)
  • Szparag zielony (180 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Aromatyczny ryż z kurczakiem

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy…

WIĘCEJ >

Jaja świnki – na twardo

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt ogonków, uszek i nosków Z papryki odcinamy plaster Z oliwek wycinamy małe kółka (kropki) na kształt oczek…

WIĘCEJ >

Bułki AIP

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia Po czym studzimy Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy Foremki do…

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >