fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś na szparagach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc977fe0c-456f-4d4f-bf73-9eb45617949a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś na szparagach

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy szparagi oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Na talerz wykładamy upieczone szparagi oraz pomidorki, na wierzch kładziemy łososia, a obok plastry cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś wędzony (250 g)
  • Szparag zielony (180 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Przegrzebki z ryżem

Wszystkie warzywa i boczek kroimy w kostkę (cebulę z czosnkiem obieramy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz boczek i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy paprykę oraz przyprawy (pieprz) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert z figami

Figę kroimy w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię Wlewamy miód oraz ocet, kładziemy rozmaryn i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut, aż zgęstnieję Dodajemy figę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając Rozgrzewamy patelnię grillową…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >