fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z cukinii z pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf305562a-eabd-41df-a11c-464a2366bb58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z cukinii z pesto

Przygotowanie

  • Z cukinii odcinamy końcówki i przepuszczamy ją przez spiromat, a następnie przenosimy do miski
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski do makaronem
  • Do miski z makaronem dodajemy pesto i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (1200 g)
  • Pesto zielone (150 g)
  • Ser Parmezan (80 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cukinia w sosie pomidorowo-ziołowym

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii i awokado

Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut (…)

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy (…)

WIĘCEJ >

Cukiniowe spaghetti z sosem z dyni i boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkim ogniu Do oddzielnego rondelka wydrążamy miąższ z dyni, blendujemy na jednolitą (…)

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki (…)

WIĘCEJ >