fbpx
logo
Szukaj
open close

Mango i ryż

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5a906f3d-fe14-4ebd-88ec-81977fb0d547
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mango i ryż

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mango obieramy i kroimy w kostkę lub odcinamy część owocu przy samej pestce wzdłuż płaskiej strony pestki (tak odcinamy obie części owocu)
  • Z plastra z pestką ściągamy skórę za pomocą małego nożyka i odcinamy pozostałe kawałki miąższu
  • Plastry owocu bez pestki nacinamy w paski wzdłuż, a następnie w poprzek (tak aby powstała kratka)
  • Następnie ponacinany owoc wywijamy w drugą stronę
  • Na talerz kładziemy mango, a obok nakładamy ryż

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z mango.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielony koktajl z natką pietruszki

Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki Wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy pozostała składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Rostbef w musztardzie Dijon

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Mięso wkładamy do formy do pieczenia Musztardę mieszamy z przyprawami (pieprzem), a następnie smarujemy nią mięso Formę przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika na ok. 45 minut Ziemniaki…

WIĘCEJ >

Warzywa z imbirem i chili

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Paprykę kroimy w cienkie słupki Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki Kalafior gotujemy we wrzącej,…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >