Mango i ryż
Mango i ryż
Przygotowanie
- Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Mango obieramy i kroimy w kostkę lub odcinamy część owocu przy samej pestce wzdłuż płaskiej strony pestki (tak odcinamy obie części owocu)
- Z plastra z pestką ściągamy skórę za pomocą małego nożyka i odcinamy pozostałe kawałki miąższu
- Plastry owocu bez pestki nacinamy w paski wzdłuż, a następnie w poprzek (tak aby powstała kratka)
- Następnie ponacinany owoc wywijamy w drugą stronę
- Na talerz kładziemy mango, a obok nakładamy ryż
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z mango.
Autor
Lista składników
- Mango (280 g)
- Ryż basmati (100 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.