fbpx
logo
Szukaj
open close

Masa orzechowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03e02112-2036-4b88-84cf-bdc3d61f67d1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masa orzechowa

Przygotowanie

  • Orzechy i cukier wsypujemy do młynka i drobno mielimy
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
  • Masę możemy użyć np. jako dodatek do drożdżówek (podpięte przepisy)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 16
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech włoski (250 g)
  • Masło (125 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)

Potrzebny sprzęt

Młynek elektryczny, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier Do otworów w awokado wybijamy po dwa…

WIĘCEJ >

Antrykot wołowy z pieprzem

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Żeberka po chińsku

W rondlu zagotowujemy wodę Czosnek z imbirem obieramy i kroimy w plasterki Żeberka rozdzielamy na kawałki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 5 minut Po tym czasie żeberka odcedzamy i przenosimy do miski (niemetalowej)…

WIĘCEJ >

Chleb kakaowy

Do miski wsypujemy mąkę, kakao i drożdże, mieszamy i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wlewamy miód i wodę, mieszamy, po czym przelewamy mieszaninę do mąki z kakao i łączymy Jeśli ciasto jest zbyt suche…

WIĘCEJ >