fbpx
logo
Szukaj
open close

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a8c86ee-4f23-4726-9ee1-59368ae66954
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier
  • Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę zieloną kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy drugą połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę oraz paprykę zieloną i podsmażamy przez ok. 4 minuty
  • Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy passatę, przyprawy (pieprz) i zawartość patelni, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy prostokąt o wymiarach ok. 35 cm x 25 cm na kawałku nieprzywierającego papieru do pieczenia
  • Z piekarnika wyciągamy blachę z paprykami
  • Mozzarellę kroimy w plastry i układamy wzdłuż na środku prostokąta, a na nią kładziemy plastry papryki
  • Zaczynając od krótszego końca, zwijamy mięso w rulon, pozbywając się papieru do pieczenia
  • Rulon kładziemy na blachę (brzegiem zawinięcia do dołu) i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Passata pomidorowa (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym z owocami i z migdałami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi migdałami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >