fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-200
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier
  • Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę zieloną kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy drugą połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę oraz paprykę zieloną i podsmażamy przez ok. 4 minuty
  • Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy passatę, przyprawy (pieprz) i zawartość patelni, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy prostokąt o wymiarach ok. 35 cm x 25 cm na kawałku nieprzywierającego papieru do pieczenia
  • Z piekarnika wyciągamy blachę z paprykami
  • Mozzarellę kroimy w plastry i układamy wzdłuż na środku prostokąta, a na nią kładziemy plastry papryki
  • Zaczynając od krótszego końca, zwijamy mięso w rulon, pozbywając się papieru do pieczenia
  • Rulon kładziemy na blachę (brzegiem zawinięcia do dołu) i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Passata pomidorowa (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jarmuż siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy jarmuż oraz ciecierzycę i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy komosę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty

WIĘCEJ >

Jogurt z borówkami

Do miski nakładamy jogurt i posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >

Babeczki z wieprzowiną

Boczek kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z boczkiem Do miski dodajemy mięso, wino oraz przyprawy (gałkę muszkatołową) i całość dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią i…

WIĘCEJ >