fbpx
logo
Szukaj
open close

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a8c86ee-4f23-4726-9ee1-59368ae66954
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier
  • Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę zieloną kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy drugą połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę oraz paprykę zieloną i podsmażamy przez ok. 4 minuty
  • Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy passatę, przyprawy (pieprz) i zawartość patelni, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy prostokąt o wymiarach ok. 35 cm x 25 cm na kawałku nieprzywierającego papieru do pieczenia
  • Z piekarnika wyciągamy blachę z paprykami
  • Mozzarellę kroimy w plastry i układamy wzdłuż na środku prostokąta, a na nią kładziemy plastry papryki
  • Zaczynając od krótszego końca, zwijamy mięso w rulon, pozbywając się papieru do pieczenia
  • Rulon kładziemy na blachę (brzegiem zawinięcia do dołu) i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Passata pomidorowa (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Smażony szpinak z orzechami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szpinak grubo siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy orzechy oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając Dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i topinamburu

Topinambur obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Szynkę kroimy w paski Czosnek obieramy…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >