Migdałowy dodatek do ziemniaków
Migdałowy dodatek do ziemniaków
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
- Tłuszcz wylewamy na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy
- Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozsypujemy po tłuszczu
- Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając
- Zawartość blachy ściągamy łyżką cedzakową i osuszamy na ręczniku papierowym
- Dodatek używamy do posypania ziemniaków lub sałatek
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Migdał (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Pieprz ziołowy (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Czosnek granulowany (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.