fbpx
logo
Szukaj
open close

Migdałowy dodatek do ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8fb6ed55-2f35-46f4-84d3-be897585a8b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Migdałowy dodatek do ziemniaków

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Tłuszcz wylewamy na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy
  • Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozsypujemy po tłuszczu
  • Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając
  • Zawartość blachy ściągamy łyżką cedzakową i osuszamy na ręczniku papierowym
  • Dodatek używamy do posypania ziemniaków lub sałatek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Pieprz ziołowy (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Łyżka cedzakowa, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Konfitura z grzybów

Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…

WIĘCEJ >

Sos winegret

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Majonez z kalafiora

Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu. Można dodać też trochę soku z cytryny.

WIĘCEJ >

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >