fbpx
logo
Szukaj
open close

Migdałowy dodatek do ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8fb6ed55-2f35-46f4-84d3-be897585a8b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Migdałowy dodatek do ziemniaków

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Tłuszcz wylewamy na blachę do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy
  • Orzechy mieszamy z przyprawami i równomiernie rozsypujemy po tłuszczu
  • Blachę wkładamy do piekarnika i prażymy przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając
  • Zawartość blachy ściągamy łyżką cedzakową i osuszamy na ręczniku papierowym
  • Dodatek używamy do posypania ziemniaków lub sałatek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Migdał (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Pieprz ziołowy (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Łyżka cedzakowa, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbką

Boczek kroimy w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso mielone, boczek, cebulę oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy pod przykryciem przez…

WIĘCEJ >

Marynowany kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki Do miski wlewamy sok z cytryny i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (koper) i mieszamy Następnie dodajemy do miski dodajemy kalafior, mieszamy, przykrywamy i wkładamy na ok. 3…

WIĘCEJ >

Paski indyka w ziołowej panierce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy w paski o długości ok. 15 cm i szerokości ok. 4 cm Do miski wsypujemy…

WIĘCEJ >