Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej
Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej
Przygotowanie
- Jaja mieszamy z mlekiem
- Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól
- Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek.
- Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony
- Do naczynia, w którym będziemy blendować, wrzucamy truskawki oraz mleko i miksujemy tak, aby cząstki truskawek były wyczuwalne
- Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem, delikatnie zawijamy, ozdabiamy całymi truskawkami i podajemy od razu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Naleśniki należy odwracać delikatnie, ponieważ są bardzo kruche.
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Ciasto na naleśniki
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Jajo kurze rozm. M (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Nadzienie
- Truskawka (świeża) (250 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką
Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…
WIĘCEJ >Ciasto batatowo-kasztanowe
Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…
WIĘCEJ >Panna cotta kokosowo – daktylowa z sosem wiśniowym
Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek od wódki)…
WIĘCEJ >Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą
Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…
WIĘCEJ >