fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50617767-f625-454c-8c1e-c96b6e6c6d37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Jaja mieszamy z mlekiem
  • Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól
  • Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony
  • Do naczynia, w którym będziemy blendować, wrzucamy truskawki oraz mleko i miksujemy tak, aby cząstki truskawek były wyczuwalne
  • Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem, delikatnie zawijamy, ozdabiamy całymi truskawkami i podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Naleśniki należy odwracać delikatnie, ponieważ są bardzo kruche.

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Ciasto na naleśniki

  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Nadzienie

  • Truskawka (świeża) (250 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…

WIĘCEJ >

Panna cotta kokosowo – daktylowa z sosem wiśniowym

Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek od wódki)…

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…

WIĘCEJ >