fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50617767-f625-454c-8c1e-c96b6e6c6d37
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Jaja mieszamy z mlekiem
  • Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól
  • Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony
  • Do naczynia, w którym będziemy blendować, wrzucamy truskawki oraz mleko i miksujemy tak, aby cząstki truskawek były wyczuwalne
  • Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem, delikatnie zawijamy, ozdabiamy całymi truskawkami i podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Naleśniki należy odwracać delikatnie, ponieważ są bardzo kruche.

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Ciasto na naleśniki

  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Nadzienie

  • Truskawka (świeża) (250 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Cykoria pieczona w miodzie z serem pleśniowym

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Przekrawamy cykorię wzdłuż na pół Kładziemy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym przecięciem do góry Na każdą połówkę dajemy łyżeczkę miodu Ser kroimy/kruszymy i nakładamy na cykorię Wkładamy do piekarnika i…

WIĘCEJ >