fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50617767-f625-454c-8c1e-c96b6e6c6d37

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Jaja mieszamy z mlekiem
  • Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól
  • Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony
  • Do naczynia, w którym będziemy blendować, wrzucamy truskawki oraz mleko i miksujemy tak, aby cząstki truskawek były wyczuwalne
  • Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem, delikatnie zawijamy, ozdabiamy całymi truskawkami i podajemy od razu

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy około 3 naleśników.

Uwagi

Naleśniki należy odwracać bardzo delikatnie, ponieważ są bardzo kruche.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, smaczne pomysły na przygotowanie naleśników.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Ciasto na naleśniki

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)

Nadzienie

  • 250 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >