fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50617767-f625-454c-8c1e-c96b6e6c6d37
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Jaja mieszamy z mlekiem
  • Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól
  • Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek.
  • Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony
  • Do naczynia, w którym będziemy blendować, wrzucamy truskawki oraz mleko i miksujemy tak, aby cząstki truskawek były wyczuwalne
  • Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem, delikatnie zawijamy, ozdabiamy całymi truskawkami i podajemy od razu

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy około 3 naleśników.

Uwagi

Naleśniki należy odwracać bardzo delikatnie, ponieważ są bardzo kruche.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, smaczne pomysły na przygotowanie naleśników.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Ciasto na naleśniki

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)

Nadzienie

  • 250 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte Ściągamy z…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >