fbpx
logo
Szukaj
open close

Niezawodna komosa ryżowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c430d67b2-ed9a-482b-8200-5ce56cc684ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Niezawodna komosa ryżowa

Przygotowanie

  • W garnku umieszczamy wszystkie składniki i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i spulchniamy komosę widelcem
  • Na wierzchu kładziemy kawałek ręcznika papierowego i z powrotem przykrywamy garnek pokrywką, po czym pozostawiamy na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Pokrywka do patelni, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Komosa ryżowa na mleku roślinnym

Wiórki kokosowe prażymy w garnku na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając Następnie przesypujemy wiórki do miski i odstawiamy do (…)

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana cukinią i komosą ryżową

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Cukinię kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak z komosą

Zieleninę (natkę) drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z zieleniną Do miski (…)

WIĘCEJ >

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W (…)

WIĘCEJ >