fbpx
logo
Szukaj
open close

Niezawodna komosa ryżowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c430d67b2-ed9a-482b-8200-5ce56cc684ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Niezawodna komosa ryżowa

Przygotowanie

  • W garnku umieszczamy wszystkie składniki i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i spulchniamy komosę widelcem
  • Na wierzchu kładziemy kawałek ręcznika papierowego i z powrotem przykrywamy garnek pokrywką, po czym pozostawiamy na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Pokrywka do patelni, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Cebulowa frittata

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę i podsmażamy do momentu, aż cebula zmięknie i nabierze złotobrązowego koloru Następnie przesuwamy…

WIĘCEJ >

Frytki z pietruszki

Pietruszkę obieramy i kroimy w paski Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy Lekko solimy i mieszamy Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia Nakładamy pokrojoną pietruszkę Wkładamy do…

WIĘCEJ >