Nogi kaczki w sosie grzybowym
Nogi kaczki w sosie grzybowym
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie posypujemy przyprawami (solą, pieprzem, tymiankiem i oregano)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i obsmażamy przez kilka minut do momentu, aż mięso będzie miało złoty kolor
- Wlewamy wodę oraz wino i dusimy pod przykryciem przez ok. 20 minut
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem i grzyby, mieszamy i dusimy przez ok. 40 minut na małym ogniu
- Następnie dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kaczki.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Kaczka udko (550 g)
- Masło (15 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.