Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem
Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem
Przygotowanie
- Do blendera wsypujemy orzechy oraz pestki i całość blendujemy do momentu uzyskania „proszku”
- Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy orzechy z pestkami, dodajemy sól i całość gotujemy przez ok. 15 minut
- Następnie dodajemy miód, mieszamy do momentu rozpuszczenia się go i wyłączamy kuchenkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Orzech włoski (25 g)
- Orzech ziemny (20 g)
- Miód lipowy (12 g)
- Pestki dyni obrane (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą
Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…
WIĘCEJ >Mrożony deser z miodem i sezamem
Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Następnie przesypujemy sezam do moździerza i lekko tłuczemy, po czym odstawiamy Do miski wkładamy żółtka, dodajemy cukier puder oraz 2/3 ilości miodu i ucieramy mikserem przez…
WIĘCEJ >Jaja na miękko
Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.
WIĘCEJ >Brokuły z czosnkiem
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-6 minut, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3…
WIĘCEJ >