fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5244b5f3-37d0-41b8-a837-08009d4b9bc5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

Przygotowanie

  • Do blendera wsypujemy orzechy oraz pestki i całość blendujemy do momentu uzyskania „proszku”
  • Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy orzechy z pestkami, dodajemy sól i całość gotujemy przez ok. 15 minut
  • Następnie dodajemy miód, mieszamy do momentu rozpuszczenia się go i wyłączamy kuchenkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Orzech ziemny (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane z czosnkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do rondla Dolewamy bulion z wodą i gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Ugotowane ziemniaki odcedzamy (pozostawiamy ok. 50 ml wywaru) i przenosimy z powrotem do rondla…

WIĘCEJ >

Krewetki czosnkowo-migdałowe

Zieleninę drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz przyprawy…

WIĘCEJ >