fbpx
logo
Szukaj
open close

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5244b5f3-37d0-41b8-a837-08009d4b9bc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Orzechanka z mlekiem kokosowym i miodem

Przygotowanie

  • Do blendera wsypujemy orzechy oraz pestki i całość blendujemy do momentu uzyskania „proszku”
  • Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy orzechy z pestkami, dodajemy sól i całość gotujemy przez ok. 15 minut
  • Następnie dodajemy miód, mieszamy do momentu rozpuszczenia się go i wyłączamy kuchenkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Orzech ziemny (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz. Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są…

WIĘCEJ >

Klasyczne fondue serowe

Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy na średnim ogniu, dokładnie mieszając Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla…

WIĘCEJ >

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Twarogowa owca

Pomidorka kroimy na pół Papryki kroimy w drobną kostkę Z sera wycinamy kawałki na kształt słońca Oliwkę kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owcy, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >