fbpx
logo
Szukaj
open close

Owocowe szaszłyki z kremem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5601d02a-a0bb-4a5c-8c11-67faaf7b8193
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owocowe szaszłyki z kremem kokosowym

Przygotowanie

  • Patyki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i moczymy, aby nie spaliły się podczas smażenia
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Do rondla wlewamy mleko, wsypujemy mąkę oraz cukier puder i gotujemy przez ok. 4-5 minut, cały czas mieszając
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180-200 st. C
  • Owoce obieramy i kroimy na kawałki
  • Na patyki do szaszłyków nabijamy owoce, tak aby z obu stron zostało miejsce do chwycenia patyczka
  • Szpikulce z owocami układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy mieszanką z sokiem cytrynowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Szaszłyki posypujemy wiórkami kokosowymi i polewamy kokosowym kremem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców lub dodać ich więcej np. kiwi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (500 g)
  • Banan (240 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Truskawka (160 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Wiórki kokosowe (18 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Turecka pasta dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Oliwki drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na…

WIĘCEJ >

Dziecięcy tost z warzywami

Kromkę chleba wkładamy do tostera Ogórka kroimy w plastry i pół plastry Pomidorka kroimy na pół Grzankę i wszystkie warzywa układamy na talerzu (tak jak na załączonym obrazku)

WIĘCEJ >