fbpx
logo
Szukaj
open close

Owocowe szaszłyki z kremem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5601d02a-a0bb-4a5c-8c11-67faaf7b8193
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owocowe szaszłyki z kremem kokosowym

Przygotowanie

  • Patyki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i moczymy, aby nie spaliły się podczas smażenia
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier, dolewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy
  • Do rondla wlewamy mleko, wsypujemy mąkę oraz cukier puder i gotujemy przez ok. 4-5 minut, cały czas mieszając
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180-200 st. C
  • Owoce obieramy i kroimy na kawałki
  • Na patyki do szaszłyków nabijamy owoce, tak aby z obu stron zostało miejsce do chwycenia patyczka
  • Szpikulce z owocami układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy mieszanką z sokiem cytrynowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Szaszłyki posypujemy wiórkami kokosowymi i polewamy kokosowym kremem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców lub dodać ich więcej np. kiwi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (500 g)
  • Banan (240 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Truskawka (160 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Wiórki kokosowe (18 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szaszłyki wołowe z ziołami

Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (…)

WIĘCEJ >

Indyjskie szaszłyki z kurczaka

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki Do miski wlewamy sok z cytryny, dodajemy pastę, jogurt oraz przyprawy (paprykę) i (…)

WIĘCEJ >

Grillowane szaszłyki krewetkowe

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Patyki do (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z szynki i ananasa

Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy (…)

WIĘCEJ >

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana (…)

WIĘCEJ >