fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cccbaf896-a7cc-4553-9eae-b71b946b34ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka z malinami

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy płatki, dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 5-6 minut (w razie potrzeby dolewamy wodę)
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych owsianek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (130 g)
  • Mleko ryżowe (125 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Malina (100 g)
  • Wiórki kokosowe (5 g)
  • Erytrol (1 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Pieczony ser owczy z warzywami

Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera) Pomidory kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden…

WIĘCEJ >

Chleb tostowy

Do miski wsypujemy mąkę, a na środku robimy dołek Do osobnej miski wlewamy wodę (1/6 ilości), wsypujemy proszek do pieczenia oraz zakwas i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy do miski z mąką Dodajemy sól, dolewamy…

WIĘCEJ >

Chleb żytni na zakwasie z dobrej piekarni – kanapki

Pokrój chleb Posmaruj masłem lub pastą wegańską (inspiracje znajdziesz w przepisach powiązanych) Nałóż ulubione warzywa, zgodnie z tym co możesz i lubisz jeść

WIĘCEJ >