fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paella z letnich warzyw

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-289
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paella z letnich warzyw

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Cukinię kroimy w słupki
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy paprykę z fasolką i smażymy przez ok. 10 minut
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, a na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem paprykę z fasolką i mieszamy
  • Następnie dodajemy przyprawy (paprykę ostrą i rozmaryn), zieleninę i ryż, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Po tym czasie ściągamy z patelni pokrywkę i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż wyparuję cały płyn, a ryż będzie miękki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (3 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana dorada na ryżu

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wsadzamy rybę do naczynia płaskiego, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 30…

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowe z salsą z awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz, paprykę i tymianek), sok z cytryny oraz połowę tłuszczu i dokładnie mieszamy Miskę przykrywamy folią (lub talerzem) i wkładamy do lodówki na ok. 3…

WIĘCEJ >

Kedgeree z ryżem curry

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni kładziemy rybę, dolewamy mleko i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >