fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paella z letnich warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1127b800-ab3c-4e9c-8945-9caebb8b3e6a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Paella z letnich warzyw

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w paski
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Cukinię kroimy w słupki
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy paprykę z fasolką i smażymy przez ok. 10 minut
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, a na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy z powrotem paprykę z fasolką i mieszamy
  • Następnie dodajemy przyprawy (paprykę ostrą i rozmaryn), zieleninę i ryż, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • Po tym czasie ściągamy z patelni pokrywkę i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż wyparuję cały płyn, a ryż będzie miękki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do tego dania możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. zielony groszek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (3 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z pieczonych buraków, indyka i awokado

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Buraki dokładnie szorujemy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i układamy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut Mięso nacieramy tłuszczem (olejem kokosowym) i przyprawami,…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Sałatka pekińska

Kapustę szatkujemy Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę Do…

WIĘCEJ >

Jarmuż duszony z wędzonką

Jarmuż kroimy w paski Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pora kroimy w talarki Pomidorki przekroić na połówki Szynkę kroimy w kostkę lub w paseczki Pieczarki kroimy w plasterki Na dużej patelni lub w…

WIĘCEJ >