fbpx
logo
Szukaj
open close

Plasterki banana w czekoladzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9432491-3312-40df-a5b5-3281592bc7d6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Plasterki banana w czekoladzie

Przygotowanie

  • Banan powinien być zamrożony i pokojony w plastry
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem
  • Na papierze układamy plastry banana tak, aby się nie stykały
  • Czekoladę wrzucamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi, cały czas mieszając
  • Plasterki banana polewamy czekoladą tak, aby je dokładnie pokryła
  • Blachę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (tak aby czekolada całkowicie stwardniała)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Lodówka, Papier do pieczenia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Banan w naleśniku

W rondlu rozpuszczamy tłuszcz Wszystkie składniki (poza bananami) umieszczamy w mikserze (lub blenderze) i razem dokładnie miksujemy Rozgrzewamy patelnię Na (…)

WIĘCEJ >

Babka bananowo – cytrynowa

Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. C. Bierzemy cytrynę, szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą Trzemy skórkę z cytryny na tarce, (tylko (…)

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy (…)

WIĘCEJ >

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do (…)

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >