Plasterki banana w czekoladzie

Plasterki banana w czekoladzie
Przygotowanie
- Banan powinien być zamrożony i pokojony w plastry
- Blachę do pieczenia wykładamy papierem
- Na papierze układamy plastry banana tak, aby się nie stykały
- Czekoladę wrzucamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi, cały czas mieszając
- Plasterki banana polewamy czekoladą tak, aby je dokładnie pokryła
- Blachę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (tak aby czekolada całkowicie stwardniała)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananami.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Banan (120 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.