fbpx
logo
Szukaj
open close

Podpłomyki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c320dac7b-cd2e-40e9-89af-4c33af835a8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Podpłomyki

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta
  • Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut
  • Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 mm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy placki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie usmażone placki skrapiamy wodą, składamy na pół i odkładamy na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (125 g)
  • Woda (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – mała sówka

Pieczywo rozkrajamy na pół i z jednej połówki wycinamy głowę sowy Oliwkę kroimy na pół Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt noska i nóżek Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak…

WIĘCEJ >

Kulki energetyczne

Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu) Gotowe kulki wsadzamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >