fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Podpłomyki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-156
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Podpłomyki

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta
  • Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut
  • Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 mm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy placki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie usmażone placki skrapiamy wodą, składamy na pół i odkładamy na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (125 g)
  • Woda (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – bakaliowy miś

Na talerz kładziemy kromkę chleba i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor Następnie przenosimy pestki do miski Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >