fbpx
Szukaj
open close

Polędwica wołowa w bekonie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd71b47ed-c3be-4212-a958-7a4340a7526d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wołowa w bekonie

Przygotowanie

  • Każdy stek powinien ważyć ok. 115 g
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
  • Brzegi każdego steku owijamy plastrami bekonu i spinamy wykałaczkami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy steki i podsmażamy przez ok. 4 minuty z każdej strony, po czym przenosimy na blachę
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-6 minut (lub pieczemy wg upodobań)
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odkładamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Ze steków wyciągamy wykałaczki i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z polędwicą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (460 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Polędwica z serowym masłem smakowym

Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia) (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina z jabłkami

Mięso kroimy w paski i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z pastą awokado

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i (…)

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i (…)

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy (…)

WIĘCEJ >