fbpx
logo
Szukaj
open close

Pomidorowy gulasz z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66e56786-ce1d-49a0-ae66-fd5f84747c67
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pomidorowy gulasz z kapustą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (na rumiany kolor)
  • Dodajemy kapustę oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i całość dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Następnie zblednowanego pomidora dolewamy na patelnię, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Wieprzowina łopatka (150 g)
  • Kapusta biała (150 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka ziemniaczana z porem i serami

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

Do garnka wsypujemy kaszę i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dolewamy wodę, dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >