fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidorowy gulasz z kapustą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-113
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pomidorowy gulasz z kapustą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Kapustę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (na rumiany kolor)
  • Dodajemy kapustę oraz przyprawy, dolewamy bulion, mieszamy i całość dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Następnie zblednowanego pomidora dolewamy na patelnię, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Wieprzowina łopatka (150 g)
  • Kapusta biała (150 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki ziemniaczane z sosem tzatziki

Placki ziemniaczane Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do miski Następnie odciskamy z masy ziemniaczanej nadmiar wody (masa powinna być mokra, lecz nie powinno być w niej wody) Szczypiorek drobno siekamy Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z jajem przepiórczym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Z chleba wycinamy kółka Z sera wycinamy kółka i trójkąty Szczypiorek kroimy w krótkie paski Oliwkę kroimy w plastry Z papryki wycinamy trójkącik…

WIĘCEJ >

Placuszki z łososia

Zieleninę drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Z jaj oddzielamy białka od żółtek do dwóch, osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jarmuż siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy jarmuż oraz ciecierzycę i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy komosę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty

WIĘCEJ >