fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z kurczaka i warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5626463-6d5e-4c17-9f43-f94359cdacb1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rosół z kurczaka i warzyw

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę (ilość wody powinna być ok. 3 cm nad poziomem mięsa)
  • Mięso obieramy ze skóry, wkładamy do wrzącej wody, dodajemy przyprawy (tymianek i majeranek) i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut
  • Warzywa kroimy na kawałki (czosnek i marchew wcześniej obieramy)
  • Mięso wyciągamy z wody i odkładamy do ostygnięcia, po czym kroimy w kostkę o wielkości ok. 1 cm i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5-2 godz. (do miękkości warzyw)
  • Przed podaniem usuwamy z zupy przyprawy (liść laurowy)
  • Opcjonalnie możemy dodać do zupy osączoną fasolę z puszki białą lub czerwoną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (1350 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Kapusta pekińska (700 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (140 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Cebula granulowana (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (4.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Lekki rosół drobiowy z makaronem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Rosół z kawałkiem mięsa i szczypiorkiem

Mięso dokładnie oczyszczamy W garnku zagotowujemy rosół Dodajemy mięso i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do momentu, aż mięso przestanie (…)

WIĘCEJ >

Rosół wołowy z jajkiem

Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy Marchew, pietruszkę oraz (…)

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” (…)

WIĘCEJ >

Jarski rosół z jajecznymi kluskami

Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z (…)

WIĘCEJ >