fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z kurczaka i warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5626463-6d5e-4c17-9f43-f94359cdacb1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rosół z kurczaka i warzyw

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę (ilość wody powinna być ok. 3 cm nad poziomem mięsa)
  • Mięso obieramy ze skóry, wkładamy do wrzącej wody, dodajemy przyprawy (tymianek i majeranek) i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut
  • Warzywa kroimy na kawałki (czosnek i marchew wcześniej obieramy)
  • Mięso wyciągamy z wody i odkładamy do ostygnięcia, po czym kroimy w kostkę o wielkości ok. 1 cm i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5-2 godz. (do miękkości warzyw)
  • Przed podaniem usuwamy z zupy przyprawy (liść laurowy)
  • Opcjonalnie możemy dodać do zupy osączoną fasolę z puszki białą lub czerwoną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (1350 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Kapusta pekińska (700 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (140 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Cebula granulowana (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (4.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa bez jaja (wegańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Zupa z porem i papryką

Por kroimy w półksiężyce Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion, mieszamy i całość podgrzewamy przez…

WIĘCEJ >

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >