fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z kurczaka i warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf5626463-6d5e-4c17-9f43-f94359cdacb1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rosół z kurczaka i warzyw

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę (ilość wody powinna być ok. 3 cm nad poziomem mięsa)
  • Mięso obieramy ze skóry, wkładamy do wrzącej wody, dodajemy przyprawy (tymianek i majeranek) i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut
  • Warzywa kroimy na kawałki (czosnek i marchew wcześniej obieramy)
  • Mięso wyciągamy z wody i odkładamy do ostygnięcia, po czym kroimy w kostkę o wielkości ok. 1 cm i wrzucamy z powrotem do garnka
  • Dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 1,5-2 godz. (do miękkości warzyw)
  • Przed podaniem usuwamy z zupy przyprawy (liść laurowy)
  • Opcjonalnie możemy dodać do zupy osączoną fasolę z puszki białą lub czerwoną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (1350 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Kapusta pekińska (700 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (140 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Cebula granulowana (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (4.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka pasterska z soczewicą

Zapiekanka pasterska Soczewicę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, po czym przenosimy do garnka Dolewamy wodę (na 100 g soczewicy 250 ml wody) i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >

Ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę…

WIĘCEJ >

Brokułowo-paprykowa sałatka

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w paski Cykorię rozdzielamy na liście Wszystkie warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >