Rzepa pieczona w białym winie
Rzepa pieczona w białym winie
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Rzepę obieramy i kroimy na kawałki
- Następnie układamy rzepę w naczyniu żaroodpornym, oprószamy przyprawami ( solą i pieprzem) i zieleniną, polewamy tłuszczem i wkładamy na ok. 30 minut do piekarnika
- Po tym czasie polewamy rzepę winem, skrapiamy octem i pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rzepą.
Autor
Lista składników
- Rzepa (1000 g)
- Wino białe wytrawne (60 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Rozmaryn (świeży) (16 g)
- Ocet winny (8 ml)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz biały (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.