fbpx
logo
Szukaj
open close

Rzepa pieczona w białym winie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0a48ef2-24cb-42fe-ace6-feaeba4da835
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rzepa pieczona w białym winie

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Rzepę obieramy i kroimy na kawałki
  • Następnie układamy rzepę w naczyniu żaroodpornym, oprószamy przyprawami ( solą i pieprzem) i zieleniną, polewamy tłuszczem i wkładamy na ok. 30 minut do piekarnika
  • Po tym czasie polewamy rzepę winem, skrapiamy octem i pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rzepą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rzepa (1000 g)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (16 g)
  • Ocet winny (8 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz biały (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Surówka Colesław

Kapustę dokładnie myjemy, usuwamy zewnętrzne liście (jeśli są uszkodzone), kroimy kapustę na ćwiartki i usuwamy głąb Następnie kapustę cienko szatkujemy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami i kozim serem

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki w plasterki Na talerzu układamy rukolę, truskawki i orzechy, całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy (…)

WIĘCEJ >

Pieczona rzepa i pasternak

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak z rzepą obieramy i odcinamy końcówki Pasternak (…)

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne (…)

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy (…)

WIĘCEJ >