fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka luizjańska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc4d5d-715e-4e56-9edc-4b6ee1801a68
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka luizjańska

Przygotowanie

  • Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła
  • Po tym czasie fasolę odcedzamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do wrzącej wody wrzucamy fasolę i gotujemy ją przez ok. 40 minut (do miękkości)
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie odcedzamy zawartość rondla i odstawiamy do ostygnięcia
  • Fasolę z kukurydzą przenosimy do miski
  • Cebulkę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin) i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz podawać z dodatkiem chipsów kukurydzianych i sosu taco lub salsa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Fasola biała (sucha) (150 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (15 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >

Kurczak z migdałami

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie gotujemy mięso we wrzącej…

WIĘCEJ >

Ziemniaki O’Brien

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Czosnek obieramy i…

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane z chrzanem

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i ugniatamy na gładką masę Dodajemy pozostałe składniki i całość…

WIĘCEJ >