fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka luizjańska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc4d5d-715e-4e56-9edc-4b6ee1801a68
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka luizjańska

Przygotowanie

  • Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła
  • Po tym czasie fasolę odcedzamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do wrzącej wody wrzucamy fasolę i gotujemy ją przez ok. 40 minut (do miękkości)
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie odcedzamy zawartość rondla i odstawiamy do ostygnięcia
  • Fasolę z kukurydzą przenosimy do miski
  • Cebulkę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin) i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz podawać z dodatkiem chipsów kukurydzianych i sosu taco lub salsa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Fasola biała (sucha) (150 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (15 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Azjatycka sałatka z kurczakiem

Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Kremowa sałatka z jajkiem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente) Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Seler (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, (…)

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno (…)

WIĘCEJ >