fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka luizjańska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc4d5d-715e-4e56-9edc-4b6ee1801a68
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka luizjańska

Przygotowanie

  • Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła
  • Po tym czasie fasolę odcedzamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do wrzącej wody wrzucamy fasolę i gotujemy ją przez ok. 40 minut (do miękkości)
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie odcedzamy zawartość rondla i odstawiamy do ostygnięcia
  • Fasolę z kukurydzą przenosimy do miski
  • Cebulkę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin) i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz podawać z dodatkiem chipsów kukurydzianych i sosu taco lub salsa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Fasola biała (sucha) (150 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (15 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Niskotłuszczowy deser karmelowy

Do rondla wsypujemy cukier (2/3 ilości), wlewamy wodę i podgrzewamy na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści Następnie zwiększamy ogień i podgrzewamy do momentu, aż cukier zrobi się złotobrązowy Zakręcamy rondlem, tak aby masa gotowała…

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >