fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka luizjańska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59cc4d5d-715e-4e56-9edc-4b6ee1801a68
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka luizjańska

Przygotowanie

  • Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz., aby fasola się namoczyła
  • Po tym czasie fasolę odcedzamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do wrzącej wody wrzucamy fasolę i gotujemy ją przez ok. 40 minut (do miękkości)
  • Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie odcedzamy zawartość rondla i odstawiamy do ostygnięcia
  • Fasolę z kukurydzą przenosimy do miski
  • Cebulkę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin) i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Sałatkę możesz podawać z dodatkiem chipsów kukurydzianych i sosu taco lub salsa.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Fasola biała (sucha) (150 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (15 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Makaron z wiosennymi warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy na pół, usuwamy z nich pestki, a miąższ kroimy w kostkę i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…

WIĘCEJ >

Chłodnik botwinkowy z jajkiem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Buraki dokładnie myjemy i ścieramy na grubych oczkach, a łodygi siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >