fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śródziemnomorska z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce83b2c8d-30fa-4d4d-b6d8-254b5f5c2f70
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka śródziemnomorska z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Pomidory suszone kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Pomidora kroimy w ćwiartki
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami, na wierzch kładziemy mięso, a obok kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Cebula czerwona (40 g)
  • Sałata roszponka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Portobello z jajem i boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki i wydrążamy środek Następnie kładziemy pieczarki na papier (spodem do góry), skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Do pieczarek…

WIĘCEJ >

Słodki kurczak w sosie winnym

Cukinię kroimy na małe kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i rozpłaszczamy wałkiem (lub tłuczkiem) Na talerz wysypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (pieprz i oregano) i mieszamy Każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał Gotujemy około 3-4 godziny Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni Kiedy się zeszkli,…

WIĘCEJ >

Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Ser (żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego garnka…

WIĘCEJ >