Sałatka waldorf

Sałatka waldorf
Przygotowanie
- Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc
- Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem
- Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko
- Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany, to nim, jak nie mamy, to zwykłym nożem)
- Jabłko kroimy w kostkę
- Orzechy odcedzamy na sicie
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski
- Dodajemy majonez
- Wyciskamy sok z cytryny
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy, próbujemy, doprawiamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez.
Autor
Lista składników
- Jabłko (90 g)
- Seler korzeń (85 g)
- Majonez (50 g)
- Orzech włoski (50 g)
- Rodzynki (50 g)
- Cytryna (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.