fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka waldorf

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdeb858a9-12ae-4c06-93a0-4f262a157c43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka waldorf

Przygotowanie

  • Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc
  • Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem
  • Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko
  • Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany, to nim, jak nie mamy, to zwykłym nożem)
  • Jabłko kroimy w kostkę
  • Orzechy odcedzamy na sicie
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy majonez
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Majonez (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Rodzynki (50 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Nóż karbowany, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym

Ozorki Ozór płuczemy pod bieżącą wodą i przenosimy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do garnka z ozorem Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy przez…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa Smażymy po 2-3 min z każdej strony Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >