Sałatka z karczochami
Sałatka z karczochami
Przygotowanie
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Ser kroimy w kostkę
- Pomidorki kroimy w plasterki
- Karczochy kroimy na kawałki
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z karczochami.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (320 g)
- Karczoch w zalewie (300 g)
- Ser feta (200 g)
- Sałata karbowana (120 g)
- Oliwki czarne (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Oregano suszone (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Jagnięcina z karczochami
Mięso dzielimy na porcję, dokładnie płuczemy i osuszamy Następnie nacieramy mięso przyprawami (solą i pieprzem), wkładamy do szklanego naczynia i posypujemy posiekaną zieleniną (rozmarynem i tymiankiem) Karczochy odsączamy z zalewy i obkładamy nimi mięso Czosnek…
WIĘCEJ >Omlet z bekonem i karczochami
Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietankę, boczek oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Dip z karczochami i szpinakiem
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…
WIĘCEJ >Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów
Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. Można ją lekko blanszować, grillować lub zostawić surową i zjeść na chrupko. Karczochy odsączamy z…
WIĘCEJ >