fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z rzodkiewek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbec6f709-c5e6-4972-91ab-47a97c245880
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z rzodkiewek

Przygotowanie

  • Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę
  • Sałatę kroimy w paski
  • Wszystkie składniki razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata masłowa (200 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Rzodkiewka (105 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Razowy chleb z ziarnami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się go, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Do miski wsypujemy drożdże i cukier, wlewamy połowę ciepłej wody i szybko mieszamy Następnie przykrywamy miskę i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Wegańska galareta warzywna

Marchew obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 12-15 minut (do miękkości) Cały czas gotując i cały czas mieszając dosypujemy agar-agar (dokładnie go rozprowadzamy rózgą kuchenną)…

WIĘCEJ >

Jogurt naturalny z owocami

Owoce kroimy w kostkę i przenosimy do miski Na wierzch owoców nakładamy jogurt

WIĘCEJ >