fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9d4965-ce0a-4dd6-98e9-7759745b886d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

Sałatka

  • Rybę rozdrabiamy na kawałki
  • Ogórka kroimy w plasterki
  • Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski, polewamy sosem i mieszamy

Sos

  • Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy tak, aby całość się dokładnie wymieszała

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Tuńczyk w sosie własnym (350 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (80 g)

Sos

  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowy chleb orzechowo-żurawinowy

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Mrożony koktajl bananowo ananasowy

Myjemy liście szpinaku Do blendera wkładamy wszystkie składniki Blendujemy

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz…

WIĘCEJ >

Fasolka szparagowa z szynką i czosnkiem

Fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >