fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9d4965-ce0a-4dd6-98e9-7759745b886d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

Sałatka

  • Rybę rozdrabiamy na kawałki
  • Ogórka kroimy w plasterki
  • Paprykę kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski, polewamy sosem i mieszamy

Sos

  • Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy tak, aby całość się dokładnie wymieszała

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Tuńczyk w sosie własnym (350 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (80 g)

Sos

  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Surówka z czerwonej kapusty z granatem Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sól i mieszamy Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski Całość…

WIĘCEJ >

Kurczak po libańsku z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przyprawy (cynamon, gałkę muszkatołową i goździki) i podsmażamy przez ok. 0,5 minuty Po tym czasie usuwamy z patelni przyprawy (goździki) Na patelnię dodajemy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >