Sałatka z wędzonym łososiem
Sałatka z wędzonym łososiem
Przygotowanie
- Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
- Ze szparagów i grochu odcinamy końcówki, a następnie gotujemy warzywa we wrzącej wodzie przez ok. 1-2 minuty
- Warzywa odcedzamy i kroimy szparagi na kawałki o długości ok. 3-4 cm, a groch w paski
- Sałatę rwiemy na kawałki i przenosimy do miski
- Dodajemy szparagi, groch oraz kiełki i mieszamy
- Łososia kroimy w paski i układamy na wierzchu sałatki, a następnie całość polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Do tej sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. pomidorki lub cebulę czerwoną.
Autor
Lista składników
- Szparag (300 g)
- Groch cukrowy (300 g)
- Łosoś wędzony (300 g)
- Sałata masłowa (210 g)
- Kiełki fasoli Mung (32 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.