fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b3b88d8-481a-4789-97a6-c23256b14164
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Ze szparagów i grochu odcinamy końcówki, a następnie gotujemy warzywa we wrzącej wodzie przez ok. 1-2 minuty
  • Warzywa odcedzamy i kroimy szparagi na kawałki o długości ok. 3-4 cm, a groch w paski
  • Sałatę rwiemy na kawałki i przenosimy do miski
  • Dodajemy szparagi, groch oraz kiełki i mieszamy
  • Łososia kroimy w paski i układamy na wierzchu sałatki, a następnie całość polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do tej sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. pomidorki lub cebulę czerwoną.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Groch cukrowy (300 g)
  • Łosoś wędzony (300 g)
  • Sałata masłowa (210 g)
  • Kiełki fasoli Mung (32 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Fishburgery

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy Do…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >