fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b3b88d8-481a-4789-97a6-c23256b14164
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Ze szparagów i grochu odcinamy końcówki, a następnie gotujemy warzywa we wrzącej wodzie przez ok. 1-2 minuty
  • Warzywa odcedzamy i kroimy szparagi na kawałki o długości ok. 3-4 cm, a groch w paski
  • Sałatę rwiemy na kawałki i przenosimy do miski
  • Dodajemy szparagi, groch oraz kiełki i mieszamy
  • Łososia kroimy w paski i układamy na wierzchu sałatki, a następnie całość polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do tej sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. pomidorki lub cebulę czerwoną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Groch cukrowy (300 g)
  • Łosoś wędzony (300 g)
  • Sałata masłowa (210 g)
  • Kiełki fasoli Mung (32 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem (…)

WIĘCEJ >