fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wołowiną i mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b15de36-b669-4d19-8ebd-493a07f4b896
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wołowiną i mango

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
  • Mięso dokładnie oczyszczamy, wkładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Następnie mięso odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte mięso kroimy w paski i wrzucamy do miski
  • Mango obieramy, usuwamy pestkę i „kroimy” mango obieraczką na plastry, a następnie wrzucamy do miski z mięsem
  • Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem wrzucamy rukolę i mieszamy
  • Sałatkę posypujemy orzeszkami i przyprawami (pieprzem), po czym skrapiamy tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina antrykot (400 g)
  • Mango (400 g)
  • Rukola (160 g)
  • Cebula (105 g)
  • Orzech ziemny (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka z kuskusem

Cukinię kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cukinię, cebulę oraz papryki i smażymy przez ok. 8-10 minut,…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak się…

WIĘCEJ >