fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wołowiną i mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b15de36-b669-4d19-8ebd-493a07f4b896
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wołowiną i mango

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
  • Mięso dokładnie oczyszczamy, wkładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Następnie mięso odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte mięso kroimy w paski i wrzucamy do miski
  • Mango obieramy, usuwamy pestkę i „kroimy” mango obieraczką na plastry, a następnie wrzucamy do miski z mięsem
  • Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem wrzucamy rukolę i mieszamy
  • Sałatkę posypujemy orzeszkami i przyprawami (pieprzem), po czym skrapiamy tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina antrykot (400 g)
  • Mango (400 g)
  • Rukola (160 g)
  • Cebula (105 g)
  • Orzech ziemny (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Sałatka z brzoskwiami i orzechami

Brzoskwinię kroimy w plasterki (pestki usuwamy) Do miski wrzucamy wszystkie składniki (poza serem), skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i delikatnie mieszamy Na wierzch sałatki kruszymy ser i rozkładamy sałatkę na talerze

WIĘCEJ >

Bekonowe kulki

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >