fbpx
logo
Szukaj
open close

Schab pieczony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd66c6616-f9b0-428c-989c-a28592ec24e3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Schab pieczony z warzywami

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso nacieramy z każdej strony powstałą marynatą i wkładamy na ok. 2 godz. do lodówki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Cukinię i paprykę kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 części
  • Por z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Wszystkie warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami i delikatnie mieszamy
  • Na warzywa kładziemy mięso, przykrywamy naczynie żaroodporne pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Po tym czasie polewamy mięso octem i wkładamy do piekarnika jeszcze na ok. 10 minut
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na talerz nakładamy ryż, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia schabu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (180 g)
  • Brokuł (150 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Papryka czerwona (100 g)
  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (50 g)
  • Ryż basmati (50 g)
  • Por (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Kurczak w maślance

Cebulę obieramy i drobno siekamy Kurczaka kroimy na kawałki, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy kawałki kurczaka do naczynia żaroodpornego, dodajemy maślankę, cebulę oraz przyprawy (zioła prowansalskie, paprykę i pieprz) i mieszamy Naczynie…

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowo-malinowy

Do miski wlewamy jogurt z mlekiem, dokładnie mieszamy i wstawiamy miskę na ok. 1 godz. do zamrażarki (mieszanka powinna być dobrze schłodzona, ale nie zamrożona) Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki…

WIĘCEJ >

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, cukinię oraz pieczarki, mieszamy…

WIĘCEJ >