fbpx
logo
Szukaj
open close

Schab w sojowej marynacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c263a62f6-f332-4da4-b795-952c01493bfc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Schab w sojowej marynacie

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla
  • Dodajemy ocet, sos sojowy, cukier, miód oraz przyprawy (pieprz) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Mięso wkładamy do miski i polewamy marynatą, a następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy na ok. 6 godz. do lodówki (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 8 minut, co jakiś czas obracając
  • Usmażone mięso przenosimy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 45-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, owijamy folią i odkładamy na ok. 15 minut
  • Przed podaniem kroimy mięso w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (800 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Ocet winny (40 ml)
  • Sos sojowy (40 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (15 g)
  • Pieprz kajeński (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczony schab po meksykańsku

Mięso powinno być w jednym kawałku, bez skóry i kości, delikatnie nacięte wzdłuż Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a (…)

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę (…)

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >

Schab faszerowany szpinakiem z sosem pieczeniowym

Cebulę i czosnek obrać Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę z czosnkiem Dodajemy gałkę muszkatołową, lekko solimy i pieprzymy (…)

WIĘCEJ >