fbpx
logo
Szukaj
open close

Sernik z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c753988-5203-459d-a2d3-d2e65e228cb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sernik z orzechami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie wykładamy masę na formę i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser Ricotta (400 g)
  • Ser Mascarpone (200 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowana stek wołowy i pieczone ziemniaki

Grillowana wołowina Z lodówki wyciągamy mięso i odkładamy na ok. 25-35 minut, tak aby osiągnęło temp. pokojową Następnie mięso solimy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 1-3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >