fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sernik z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c753988-5203-459d-a2d3-d2e65e228cb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sernik z orzechami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie wykładamy masę na formę i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser Ricotta (400 g)
  • Ser Mascarpone (200 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Burger na warzywach

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy burgera Warzywa obieramy (poza papryką) Cebulę kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Omlet po włosku

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj) Pomidora kroimy w cząstki Ser…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z serem gruyère

Boczek kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek oraz…

WIĘCEJ >