fbpx
logo
Szukaj
open close

Sernik z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c753988-5203-459d-a2d3-d2e65e228cb7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sernik z orzechami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy
  • Orzechy drobno siekamy
  • Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie wykładamy masę na formę i równomiernie rozprowadzamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser Ricotta (400 g)
  • Ser Mascarpone (200 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sernik z limonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę smarujemy tłuszczem Pozostały tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia (…)

WIĘCEJ >

Sernik cytrynowy

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści Herbatniki drobno kruszymy do miski Następnie (…)

WIĘCEJ >

Sernik z malinami

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wybijamy jaja, dodajemy płynny miód i (…)

WIĘCEJ >

Sernik z batatów

Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z (…)

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku (…)

WIĘCEJ >