Sernik z orzechami
Sernik z orzechami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy
- Orzechy drobno siekamy
- Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
- Następnie wykładamy masę na formę i równomiernie rozprowadzamy
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
- Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia serników.
Autor
Lista składników
- Ser Ricotta (400 g)
- Ser Mascarpone (200 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (60 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Orzech pistacjowy (bez łupin) (50 g)
- Orzech włoski (50 g)
- Pomarańcza – skórka (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem W naczyniu układamy warstwę ziemniaków, tak…
WIĘCEJ >Chleb kokosowy
Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem.
WIĘCEJ >Kasza gryczana z pieczarkami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pieczarki i podsmażamy…
WIĘCEJ >Naleśniki trzy sery
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >