fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Serowy lew

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f069cf7-6de9-4953-82df-b982c77e2627
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Serowy lew

Przygotowanie

  • Z sera żółtego wykrajamy kółka, paski i trójkąciki (kawałki na kształt lwa i uszek)
  • Sałatę targamy na części
  • Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, a następnie delikatnie szatkujemy
  • Z mozzarelli wycinamy trójkąciki i kółka
  • Z szynki wycinamy kawałek na kształt noska
  • Z truskawki wycinamy pasek na kształt uśmiechu
  • Z rodzynki odcinamy dwa małe kółka na oczka
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt lwa, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (30 g)
  • Marchew (10 g)
  • Sałata lodowa (3 g)
  • Ser Mozzarella (3 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (1 g)
  • Truskawka (1 g)
  • Rodzynki (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt z ananasem

Do miski nakładamy jogurt Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na wierzch jogurtu

WIĘCEJ >

Surówka z marchwi i jabłek

Marchewki oraz jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Pizza z kurczakiem

Mięso kroimy w cienkie paski Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do miski przesiewamy mąki, drożdże i przyprawy (sól), dolewamy ciepłą wodę…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >